Detaljplan för Östra Jonsbol

Detaljplanen fanns utställt för samråd till 31 maj 2024. Detaljplanen är nu inför granskning.

Drönarfoto- planområde östra Jonsbol.png

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostäder av blandad bebyggelse i friliggande villatomter i olika storlekar, par-rad och kedjehus samt lägenheter. Detaljplanen kommer även möjliggöra för planberedskap för att underlätta för kommunal verksamheter som exempelvis gruppboenden eller kontor samt förskola som har upptagningsområde för Nolgård.

Syftet är även att förbättra infrastrukturen för biltrafiken på Lövnäsleden men också koppla samman gång- och cykelvägen för Jonsbol, Nolgård och Lövnäs.

Området Jonsbol är utpekat i kommunens översiktsplan som utvecklingsområde för bland annat bostäder och verksamheter. Men i och med detaljplanens närhet till Natura 2000-område och att åtgärder på Lövnäsleden så kommer planen att handläggas med ett utökat förfarande med granskning enligt PBL 2010:900, kapitel 5.

Status

Detaljplan för Östra Jonsbol, samrådshandling 2024-02-21, fanns utställt för samråd till 2024-05-31 och är nu i skedet inför granskning. 

Alla yttranden som inkom under samrådet kommer granskas och besvaras i en samrådsredogörelse. Det reviderade planförslaget kommer sedan ställas ut på granskning.  


Upplyssningar lämnas av planhandläggare Sandra Bood på tel. 054-51 54 28.

Kommunstryelsen

Hammarö kommun

Sidan uppdaterad: 2024-06-10