Volontärportalen
Här kan du ansöka om att bli mottagare eller volontär i Hammarö kommun. Som mottagare kan du få en hjälpande hand i vardagen. Det kan handla om att få sällskap vid handling eller en kompis att gå en promenad med i solen. Som volontär kan du till exempel hjälpa en granne, stötta en ensam äldre eller coacha ungdomar i en fritidsaktivitet.
Efter att du registrerat dig som mottagare eller fått ansökan godkänd som volontär kan du logga in och börja skapa och tacka ja till uppdrag i Volontärportalen.
Hur fungerar Volontärportalen?
I Volontärportalen får du som mottagare eller volontär tillgång till den information du behöver för att ta emot hjälp eller utföra ditt volontäruppdrag.
Som mottagare har du möjlighet att lägga ut uppdrag och som volontär tar du emot och genomför ett uppdrag. Kommunen kan vid behov lägga ut särskilda uppdrag som exempelvis vid tidsbegränsade aktiviteter eller vid kris.
Funktioner i Volontärportalen
- Administrera dina uppdrag
- Ändra din profil med uppgifter och profilbild
- Inaktivera eller aktivera din profil
- Chatta med tidigare volontärer eller handläggare vid kommunen
- Lägga ut uppdrag eller ta emot och tacka ja till ett uppdrag
Inloggning till Volontärportalen
Du loggar enkelt in med BankId. Vid första tillfället registrerar du dig som mottagare eller ansöker om att bli volontär. Registreringen för att bli mottagare går igenom direkt. Ansökan om att bli volontär går via handläggare och du får besked så snart din ansökan är godkänd.
Att vara mottagare
Efter att du registrerat dig som mottagare kan du lägga ut uppdrag i Volontärportalen som sedan matchas ihop med en volontär. Du anger vilket datum, tid och plats du vill ses och vad det är du vill ha hjälp med utifrån de valbara kategorierna som du hittar i Volontärportalen.
Volontären kan vid tillfället vara ett socialt stöd eller hjälpa dig med ett behov du har. Om du fått hjälp med ett uppdrag kan du som mottagare söka och önska samma volontär på nytt.
Att vara volontär
Efter att du fått din ansökan om att bli volontär godkänd kan du börja ta emot och tacka ja till uppdrag utifrån när det passar dig. Uppdragen väljer du utifrån de valbara kategorierna i Volontärportalen.
För att bli volontär behöver du visa upp ett utdrag ur belastningsregistret som du sedan lämnar in i vårt kontaktcenter. Utdraget begär du ut på polisen.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Att vara volontär vid kris
Vid händelse av kris kan du engagera dig som volontär och bidra till civil beredskap i samhället. Det kan handla om att vid vattenbortfall vara till hjälp med att fylla vattendunkar och leverera till hemtjänsten eller andra verksamheter inom socialförvaltningen. Andra exempel kan vara att leverera material som bland annat handskar, förkläden och munskydd till verksamheter från förvaltningens krisförråd eller andra liknande uppdrag.
Hur blir jag volontär vid kris?
Om en händelse av kris skulle uppstå kommer specifika uppdrag att läggas ut vid behov i protalen. För att bli volontär vid händelse av kris gör du en vanlig ansökan om att bli volontär och tackar ja till uppdraget när det läggs ut.
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 6 mars 2025